Snabb leverans & Trygg betalning | Sell & Ship within EU
Ingen produkt  
Till Kassan  

Hoya import

Hoya import från Thailand

Just nu har vi ingen planerad import av Hoyor.

För att kunna erbjuda ett större utbud av Hoya så importerar vi Hoyor från Thailand en eller ett par ggr om året.
Vi har snabba leveranser från Thailand och hit. Vi får hem dem på bara ett par dagar.

Det går även bra att förboka / förbeställa sina Hoyor inför varje importsändning. Då väljer du själv vilka Hoyor du vill köpa och de skickas direkt hem till dig när vi fått hem dem hit till Sverige. Mer info kommer här på sidan när det är dags att planera för nästa import av Hoyor.

Viktigt att tänka på när du köper en importerad Hoya är att dessa växter är uppdragna i ett helt annat klimat än vårat. De kan behöva lite extra omvårdnad när den kommer hem till dig!

De har oftast mindre rötter än de vi drar upp själva då de vid importen inte får följa med jord, därför beskärs de endel i rötterna innan de kommer hit. De kommer i mossa runt rötterna när anländer hit.  De flesta planteras i vår vanliga hoyajordblandning här hos oss,  men vissa kan även vara planterade i mossa.

Viktigt att tänka på är att importerade sticklingar har mindre rötter och de kan även ha tappat lite vätska i bladen under transporten och pga att endel rötter skärs av innan de skickas samt pga ändrade odlingsförhållanden. Det är ju ett helt annat klimat i Thailand än här hemma hos oss. Ibland händer det även att någon Hoya får gula blad  under aklimatiseringen till den nya miljön.

Ställ Hoyan ljust men skyddat den första tiden, vid behov så sätt en plastpåse runt krukan så det blir en fuktigare miljö för den. Du kan även klippa sticklingar av plantan om du vill och sätta på rotning. Ibland kan det vara bättre att klippa ner en större stickling i flera små. Dels så får moderplantan / sticklingen mindre blad att försörja med vatten och då blir plantan mindre stressad i den nya miljön och det gör att den utvecklar nya rötter snabbare.

Hoyorna är stora sticklingar / mindre plantor.
Storleken varierar beroende på art men generella storlekar är:

Storbladiga Hoyor ca 3 - 6 blad

Småbladiga Hoyor 6 - 20 blad

Småbladiga hängande Hoyor har många noder och blad, ca 10 - 20 cm långa ofta med flera rankor.

Generell storlek på sticklingarna / plantorna är ca 15 - 30 cm höga / långa.
Många är förgrenade med flera rankor. Vissa är mindre och kompakta med förgrenade.

Jag har ingen möjlighet att fota alla inviduellt men jag har själv alltid blivit nöjd med både storlek och kvalitet då jag köpt därifrån. Det finns lite expempelbilder längre ner på lite olika Hoyor. Vissa Hoyor lägger jag in exempelbilder på hur en planta kan se ut. Den visar ungefärlig storkek på plantan.

I de fall produkten visar en exembelbild på planta/plantor så kan det vara en dessa eller liknande. Vi har inte tid att fota alla individuellt.

Hoyorna är i storlek som plantor eller mindre plantor, men i rötterna som sticklingar då de har litet rotsystem. I undantagsfall så kan även rötterna blivit dåliga under leveransen eller under rotningen / uppdragningen här / omställningen till annat klimat och i såfall är importHoyan orotad. 

Hoyasticklingar kommer vid leverans med mossa runt rötterna

hoya import från epiphytica hos plantanica

 

När de kommer hem till oss så planteras de flesta Hoyasticklingarna  i vår vanliga Hoyajordblandning, vissa är planterade i mossa andra i scoria eller pimpsten.

hoya import plantor plantanica

hoya import plantor 2018 hos plantanicahoya import från epiphytica hos plantanica

 Nedan kan du se lite exempelbilder på Hoyorna.

exempel bild på import Hoya

 exempel bild på imporerade porslinsblommor hos plantanica

exempel bild på import Hoya sticklingar plantor

exempel bild på import Hoya hos Plantanica

+ Visa mer


Hittade inga produkter