Snabb leverans & Trygg betalning | Sell & Ship within EU
Ingen produkt  
Till Kassan  

Nyheter

Nyheter, erbjudanden, rea, rabattkoder hos Plantanica

Hoyor och övriga växter


Vi har många Hoyor på rotning som kommer in efterhand de är färdigrotade. Nu under högsäsong för växter fyller vi på lagret 1 -2 ggr i veckan med både orotade och rotade samt nyheter kommer in efter varv också.

Många nya frö sorter!

Vi har även fått hem många nya spännande frösorter. Många suckulenter så som adenia, adenium, agave, dioscorea, uncarina, pachypodium m.fl. Flera olika passionsblommor, många olika vallmo och lite olika perenner.  

FRÖ REA på utgående fröer

Rea på utgående fröer! Bara fåtal ex. kvar av vissa sorter.
Rea gäller till slutförsäljning, dock längst t.o.m 2019-06-30

Leverans och beställning av växter när det är kallt.
Vi får ofta frågan om vi kan skicka växter under  vintern och det beror helt på vädret och vart du bor.  Vi skickar växter till södra delen av sverige så länge det är plusgrader ute på dagen och någon enstaka minus på natten. Alla växter packas väl nu när det är kallare ute. Beställer du och det blir väldigt kallt så avvaktar vi alltid med att skicka om det finns risk att växterna fryser. Södra sverige brukar det ofta gå bra att skicka växter till större delen av vintern. Leveranser som tar flera dagar på sig att komma fram, tex till norra Sverige eller utomlands avvaktar vi med att skicka det är mildare väder ute.
Det går bra att beställa växter även om det är kallt men vi skickar inte iväg leveranserna förräns vädret tillåter det.

 

Orkidestöd och Spiry blompinnar set med 4 st i olika höjd

Nu finns våra populära blompinnar och orkidestöd även i set om 4 st i olika höjder.

 HEMMA HOS PLANTANICA

Just nu är det högsäsong för Hoyorna, det är så roligt varje vår när värmen och ljuset kommer åter och de växer, knoppas och blommas. Massor av sticklingar på tillväxt och nya sätts på rotning hela tiden. Förra året fick vi en massa fröer i Hoyorna, ca 10 st olika sorter och nästan alla grodde. Flera olika lacunosa, pallida, aldrichii, finlaysonii, sp kohang island, krohniana, mfl. Det blir spännande att se vad det blir av dem. De står fortfarande i samma såkrukor som jag sådde dem i, fast de borde ha blivit omskolade för länge sedan. Men de får stå där ett tag till för har inte tid att plantera om dem nu....och var ska man göra av alla sedan när de fått varsin kruka....samma problem som alltid som växtsamlare vart man ska göra av alla nya växter, eller små sticklingar som plötsligt blivit stora....Men man hittar alltid någon plats....för som växtsammlare så måste man ju bara ha den, den och den...finns ju så många fina och roliga växter. Inte bara Hoyor är våran passion utan suckulenter och spännande exotiska växter och allt spännande man kan ha ute. Så mycket på våren när all växtglädje kommer åter.

Nu ska ska snart suckulenterna få komma ut från övervintringen. Blir skönt att få städat i alla övervintringsrum samt att de får komma ut så man ser dem ordentligt. Under vintern står ju alla och trängs på bord och golv under lysrör. Under ca 2 veckor får suckulenterna stå under dubbell fiberduk och vänja sig med den starka solen. Tar du ut suckulenterna eller andra växter så ställ inte ut direkt i brännade sol. De behöver avhärdas och vänja sig några veckor annars kan de bli brända och fula.

Vi har fått hem så mycker spännande och roliga fröer nu och fler är på ingång...så roligt och spännande att så frö...får se när vi har tid att så några av dem.

Det är så mycket man vill göra nu när våren och sommaren snart kommer, inte bara växterna vaknar till liv, utan man själv också.

 

Här nedan visas nyheter i sortimentet som kommit in de senaste 30 dagarna.
(produkter som är tillfälligt slut visas inte här när de åter finns i lager).

Nyheter mm finns även på vår facebooksida

 

+ Visa mer