Bauhinia hookeri - Mountain Ebony - frö köp hos Plantanica webbutik

Bauhinia hookeri - Mountain Ebony - frö

220-0092 -

stora vita blommor med långa röda ståndare Dekorativa grågröna blad

39.00 kr
I lager (5 st)   Leveranstid: 3-7 dagar

Bauhinia hookerii - Mountain Ebony frö

Bauhinia är ett släkte med mer än 500 arter av buskar och träd som växer i tropiska och subtropiska delar av världen. Blommorna är stora och vackra och orkidé lika. Det finns i alla färger från, vitt, gult, orange, rött, lila. Odlas som krukväxt här. Kan även stå ute på sommaren och övervintras frostfritt i växthus. Många odlar dem som bonsaiträd. En vacker spännande växt med fantastiskt vackra blommor. Trivs i ljust läge.
Odlas gärna i stora krukor utomhus eller i uterum på sommaren.


Bauhinia hookeri får stora vackra blommor ca 7 cm i diameter med långa röda ståndare. Grå gröna blad som sitter parvis. Dekorativt bladverk. Bladen är ca 2,5 cm.

Antal frö: 5 st

FAKTA OCH ODLINGSRÅD

Blommor: vita med röda ståndare

Höjd:

Läge: sol - halvskugga

Sådd: Fila eller rispa lite i fröer eller pilla av ett liten bit av hörnet, så att vatten lättare tränger in. Blötlägg fröerna 1 - 2 dygn innan sådd. Sådden kan ske på två vis:
1.Efter blötläggningen så kan du kan lägga fröerna på fuktigt papper och ställa mörkt och vänta tills du ser en liten grodd. Det kan ta allt från en vecka till en månad eller längre. Plantera dem i jord så snart det börjar visa sig gro.
2. Eller så kan du efter blötläggningen så dem direkt i jord. Lägg fröerna ner och täck dem ytterst tunt. Placera varmt och ljust. Gärna i växthus med undervärme som påskyndar groningen.
Grotiden varierar väldit beroende på hur lätt det kommer in fukt i fröet. Det är hårdskaliga fröer som kan ta tid på sig att gro. Men om man filar eller rispar så tränger fukten lättare in och fröet gror snabbare.

Härdighet: Nej

Synonym:

Engelskt namn: Mountain Ebony

Svenskt namn:

 

 

Tipsa