Bauhinia variegata - Orkideträd - frö

220-0091 -

Vackra orkidelika blommor. Krukväxt eller till Bonsai

29.00 kr
I lager (8 st)   Leveranstid: 3-7 dagar

Bauhinia variegata - Orkideträd

Bauhinia är ett släkte med mer än 500 arter av buskar och träd som växer i tropiska och subtropiska delar av världen. Blommorna är stora och vackra och orkide lika. Det finns i alla färger från, vitt, gult, orange, rött, lila. Odlas som krukväxt här. Kan även stå ute på sommaren och övervintras frostfritt i växthus. Många odlar dem som bonsaiträd. En vacker spännande växt med fantastiskt vackra blommor. Trivs i ljust läge.
Bauhinia variegata får stora vackra blommor i olika rosa, vita toner.
Odlas gärna i stora krukor utomhus eller i uterum på sommaren.


Antal frö: ca 10 st

FAKTA OCH ODLINGSRÅD

Blommor: vita rosa nyanser

Höjd:

Läge: sol - halvskugga

Sådd: För att påskynda groningen av fröerna kan man försöka pilla av en liten bit av det skalet. Ett litet hörn bara - detta gör att det lättare tränger in vatten i fröet. Blötlägg fröerna 1 - 2 dygn innan sådd. Sådden kan ske på två vis:
1.Efter blötläggningen så kan du kan lägga fröerna på fuktigt papper och ställa mörkt och vänta tills du ser en liten grodd. Det kan ta allt från en vecka till en månad. Plantera dem i jord så snart det börjar visa sig gro.
2. Eller så kan du efter blötläggningen så dem direkt i jord. Lägg fröerna ner och täck dem ytterst tunt. Placera varmt och ljust. Gärna i växthus med undervärme som påskyndar groningen.

Härdighet: Nej

Synonym:

Engelskt namn: Orchid tree

Svenskt namn:
Orkide träd, orkidebauhinia

 

 

Tipsa