Om Plantanicas Hoya sticklingar,  plantor och övriga växter

Vi är själva samlare av dessa underbara växter. Vi odlar och drar upp Hoyor i liten skala. Vi har ingen massproduktion och vissa sorter finns det bara enstaka av.

Sticklingarna och plantorna vi säljer är rotade och planterade kokosfiber/coir antingen ren kokosfiber eller med en mix med annat iblandat så som perlite, vermiculite etc och ibland kan det även vara lite planteringsjord i mixen.


Alla bilder på rotade sticklingar och plantor är exempelbilder och visar ungefärlig storlek på sticklingen / plantan om inget annat anges.

Vi säljer även unika plantor - Buy What You See - då köper du exakt plantan som visas på bilden.

Växter kan ändras från det att vi fotograferar dem och lägger in dem i butik och blir sålda och sedan levererade.


Sticklingarna och plantorna vi i säljer kommer oftast från våra egna plantor och blombilderna visar moderplantan som har blommat. För att kunna erbjuda ett större utbud så köper vi även in lite små Hoya plantor ibland.Plantanicas passion är växter och framför allt Hoyor. Hoyor odlar vi för att själv kunna njuta och fashineras av dessa vackra blommor och blad. Vi har samlat på och odlat Hoyor i över 20 år. Varje stickling / liten planta vi säljer har fått omsorgsfull omvårdnad här hos oss. Vi är noggranna med vår kvalitet och på vad vi säljer.


Av praktiska skäl så lämnar vi inte öppet köp på växter. Vi kan ej heller ta ansvar för din vidare odling av sticklingen / plantan.

Vi använder regelbundet nyttodjur / rovkvalster i förebyggande syfte i vår odling.


Vi är registrerade hos Jordbruksverket och är utbildade i att utfärda växtpass.
From november 2019 ska alla företag som säljer växter online vara registrerade hos Jordbruksverket samt utfärda växtpass för alla växter som skickas.
När du handlar växter av oss så kan du känna dig trygg att vi följer jordbruksverkets regler med kontroll av växter och spårbarhetskrav mm.
Vid beställning av växter hos oss så medföljer ett växtpass med din order.