Hoya - försäljnings info

Om Plantanicas Hoya sticklingar och plantor

Vi är själva samlare av dessa underbara växter. Vi odlar och drar upp Hoyor i liten skala. Vi har ingen massproduktion och vissa sorter finns det bara enstaka av. Är du intresserad av någon som är slut på lager så lägg gärna in en bevakning på den. Då får du ett mail så snart den finns i butiken.

Alla mått på sticklingarna är ungefärliga.  Det är svårt att skriva exakta mått på hur stor sticklingen är vid varje klipp / leverans tillfälle. Ibland kan de vara mindre / ibland större än angivet.

Exempel på mått:
1-2 noder / 1- 2 blad:  kan vara en stickling med en nod och ett eller två blad, eller en stickling med två noder och ett eller två blad
1-2 noder / 2 - 4 blad: en stickling med en nod med två blad, eller en stickling med en nod och ett blad i varje nod, eller en stickling med två noder och två eller flera blader i varje nod
10 - 15 cm = flera noder och blad för småbladiga HoyorNod / noder är där bladen växer ut och där hoyan får nytillväxt.

De flesta rotade sticklingarna och plantorna vi säljer är rotade och planterade kokosfiber/coir.


Alla bilder på rotade sticklingar och plantor är exempelbilder och visar ungefärlig storlek på sticklingen / plantan.


Sticklingarna och plantorna vi i säljer kommer från våra egna plantor och blombilderna visar moderplantan som har blommat.

Plantanicas passion är växter och framför allt Hoyor. Hoyor odlar vi för att själv kunna njuta och fashineras av dessa vackra blommor och blad. Vi har samlat på och odlat Hoyor i över 20 år. Varje stickling / liten planta vi säljer har fått omsorgsfull omvårdnad här hos oss. Vi är noggranna med vår kvalitet och på vad vi säljer.


Av praktiska skäl så lämnar vi inte öppet köp på växter. Vi kan ej heller ta ansvar för din vidare odling av sticklingen / plantan. Är du nybörjare eller osäker på hur man rotar så köp hellre en färdigrotad stickling eller planta.

Vi använder regelbundet nyttodjur / rovkvalster i förebyggande syfte i vår odling.
 

Vi är registrerade hos Jordbruksverket och är utbildade i att utfärda växtpass.
From november 2019 ska alla företag som säljer växter online vara registrerade hos Jordbruksverket samt utfärda växtpass för alla växter som skickas.
När du handlar växter av oss så kan du känna dig trygg att vi följer jordbruksverkets regler med kontroll av växter och spårbarhetskrav mm.
Vid beställning av växter hos oss så medföljer ett växtpass med din order.

 

Alla mått och exempelbilder är ungefärliga mått.


Nedan är lite exempelbilder på sticklingar och småplantor

Nedan: små rotade sticklingar

 Nedan plantor av macgillivrayi

Småplantor nedan