Kokosfiber - kokosjord - Coir block - Ekologisk

300-0030 -

Ekologisk kokosfiber, Organic coir

Tyvärr, produkten har utgått ur vårt sortiment

Kokosfiber / Coir block

Ekologisk kokosfiber,  Organic coir odlingmedia


Vi byter leverantör av kokosfiber - denna produkt utgår ur sortimentet tills vidare.
Vår nya kokosfiber hittar du här:

https://plantanica.se/kokosfiber-coir-block-650-g-tvattad

https://plantanica.se/kokosfiber-coir-block-5-kg-buffrad-tvattad

 
Kokosfiber är ett lätt och poröst material som håller fukten bra. Det är lätt att återfukta och blir inte hårt som jord och torv blir när det torkar ut.
Kokosfiber har många användningsområden:

Blanda det tillsammans med odlingsmedia så blomjord, torv, perlite, vermiculite, leca etc för att få en bra jordblandning som passar dig och din odling.
Kokosfiber lämpar sig väldigt bra för frösådd och sticklingar.
Kokosfiber blandat med vermiculte och eller perlite är en väldigt bra blandning för sådd och sticklingsförökning och även vidare odling av växten.
Kokosfiber är utmärkt att både rota och odla Hoya i.
Kokosfiber kan blandas i rabatten.
Odla tomater, Chili, Sommarblommor och annat i kokosfiber - blanda kokosfibern i din vanliga jord - den håller fukten och är lätt att vattna upp igen om den blivit torr.
Kokosfibern blir aldrig hård och krymper som andra jordar gör när de har torkat ut.

Ekologisk kokosfiber (organic coir)  är inte buffrad, dvs det är inte tillsatt näring till den. För frösådd och sticklingsförökning går det utmärkt att använda den som den är om man bara ska odla i den en kortare tid, ca 1 månad.

Blanda gärna kokosfibern med vermiculite - vermiculite buffrar / lagrar näringen bra och släpper ifrån sig den tillväxten. Kokos lagrar själv inte näring så bra i jorden eller så är näringen för hårt bundet i kokosen därför kan man behöva gödsla oftare i detta substrat.

Ska du odla en längre tid i kokosfibern så tillsätt gärna långtidsverkande näring. Vi säljer speciellt framtagen näring för kokosen som man blandar i vid beredningen av blocket.

Kokosfiber tillsammans med kokosfibernäringen och vermiculite är en jättebra bas för din odling. Till frösådd, sticklingar eller vidare odling av växter. Odla direkt i basblandningen eller blanda perlite, små lecaculor etc för att få en blandning som passar dig och din odling.

Kokosen säljes i små pressade och torkade block. Tillsätt ca 3 liter vatten, låt svälla ett par timmar. Fördela blocket och fluffa upp kokosjorden. Blir ca 8 liter färdig kokosjord. Klar att använda.

pH värde ca 5,8 - 6

Försäljningsstorlek: 1 pressat block väger ca 650 gram. Blir ca 8 liter färdig kokosjord.

 

Tipsa

Andra köpte också