Kokosfiber - kokosjord - Coir block - Tvättad

300-0090 -

Kokosfiber block tvättad

Tyvärr, produkten har utgått ur vårt sortiment

Kokosfiber / Coir block / Coir briketter / Kokosjord

Slutförsäljning / utgående produkt.

Vår nya coir som håller samma kvalite från samma leverantör hittar ni här:

https://plantanica.se/kokosfiber-coir-block-650-g-tvattad

finns även i stora 5 kgs block tvättad och buffrad:

https://plantanica.se/kokosfiber-coir-block-5-kg-buffrad-tvattad

 

 

Tvättad kokosfiber torkad och pressad i små block /briketter.
Kokosfiber pressade i block, ca 20 X 9 X 9 cm, vikt ca 600 - 700 gram. Vikten varierar lite beroende på fukthalt i blocken.
Ett block blir ca 8 liter färdig odlingsmedia.

Häll på ca 3 liter vatten och låt ligga ca 1 timme. Kokosbriketten sväller då upp och blir ca 8 liter färdig odlingsmedia. Blanda och fluffa upp kokosfibern och sedan är det klart att använda.

Vår kokosfiber kommer från Indien där den är nogrannt tvättad i färskvatten för att skölja ut salter som annars kan finnas i kokosen. Det är även en kokosfiber som är speciellt utvald för dess struktur och storlek på fibrerna och där även de minsta små partiklarna är borttagna. Detta gör kokosfibern hållbar och stabil under lång tid. Det är ingen tillsatt näring i kokosen.

 


Kokosfiber är ett bra alternativ för att ersätta blomjord och torv. Man tar till vara kokosnötens skal som mals / krossas, tvättas och pressas i block och torkas.


Kokosfiber är ett lätt och poröst material som håller fukten bra. Det är lätt att återfukta och blir inte hårt som jord och torv blir när det torkar ut.
Kokosfiber har många användningsområden och kan ersätta den vanliga blomjorden / torven helt eller delvis.
Odla direkt i kokosen eller blanda det tillsammans med odlingsmedia så blomjord, torv, perlite, vermiculite, leca, lavagrus etc för att få en bra jordblandning som passar dig och din odling.
Kokosfiber lämpar sig väldigt bra för frösådd och sticklingar, antingen som den är eller uppblandad med perlite.
Kokosfiber blandat med små lecakulor och perlite är en väldigt bra blandning för sådd och sticklingsförökning och även vidare odling av växten.
Kokosfiber är utmärkt att både rota och odla Hoya i, blanda med småleca, perlite och eventuellt lavagrus. Det går även att använda en del kokosfiber och en del blomjord och sedan blanda i perlite, leca etc för att få ett poröst och bra odlingsmedia.
Kokosfiber kan med fördel även användas för att blandas i rabatten.
Odla tomater, Chili, Sommarblommor och annat i kokosfiber - blanda kokosfibern i din vanliga jord - den håller fukten bra och är lätt att vattna upp igen om den blivit torr.
Kokosfibern blir aldrig hård och krymper som andra jordar gör när de har torkat ut. Den är lätt att använda och kan lagras på liten yta.
Kokosfibern innehåller inte näring och lagrar inte näring på samma sätt som jord, gödselvattna därför med svag näringslösning så gott som varje vattning för bästa resultat. Hur mycket och ofta man gödselvattnar beror på vad man odlar i den. Hoyor kräver inte så mycket näring som en stor växande tomatplanta.


Försäljningsstorlek: 1 block ca 600 - 700 gram.

Tipsa

Tillbehör

Andra köpte också